Vechtsporten

Vechtsporten

Vechtsporten zijn ook sporten die steeds populairder worden. Hierbij is de doelstelling vooral om jongeren te leren om zichzelf te verdedigen in bepaalde situaties. Maar naast het verdedigen biedt deze sport ook enorme uitdaging op conditioneel gebied aan. Maar welke vechtsporter zijn er momenteel op de markt? We zullen hieronder een aantal vechtsporten uitlichten die het meest populair zijn zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijke vechtsporten. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden en hoe deze vechtsporten in de praktijk er aan toe gaan? Dan is het aan te raden om een proefles bij jouw lokale club aan te vragen. Hierdoor krijg je direct inzichtelijk hoe het eraan toe gaat.

thao-le-hoang-jc9UD4JQFRQ-unsplash
leslie-jones-urBiLDuUhMU-unsplash
solal-ohayon-5QIPyaDT1V0-unsplash (1)

Kickboksen

Een van de meest populaire vechtsporten is kickboksen. Kickboksen is een sport waarbij je met zowel je handen als benen mag vechten. Nederland is een grote speler op de wereld als het gaat om deze vechtsport. Bij de trainingen wordt er voornamelijk getraind op conditie en op techniek. Deze sport is een prima sport om jezelf mee te verdedigen. Ben jij benieuwd naar nadere invulling van deze sport? Je kunt ook voordat je besluit een proefles aan te vragen op internet kijken. Op wereldwijd niveau zijn er namelijk diverse toernooien actief waardoor jij een goed beeld krijgt van deze sport. Benieuwd? Kijk dan bijvoorbeeld wedstrijden terug van GLORY. GLORY is de grootste speler op het gebied van kickboks toernooien.

Boksen

Als je niet je voeten wilt gebruiken, maar puur je handen, dan is het aan te raden om te kijken naar boksen. Boksen is een sport dat ook populair is, maar minder populair dan kickboksen. Ben jij een competitief persoon en wil jij ook een carrière maken in een sport? Dan kan boksen zeker een goede keuze zijn. Weet je bijvoorbeeld dat Mayweather honderden miljoenen euro’s heeft gekregen voor een partij vechten? Hierbij moet je wel de beste van de wereld zijn, maar het geeft alleen al aan dat het beoefenen van een vechtsport genoeg geld kan opleveren.

Zoals beschreven mag je bij het boksen niet je voeten gebruiken. Mocht je dit wel doen zul je merken dat je per direct gediskwalificeerd wordt. In tegenstelling tot kickboksen komt het bij boksen meer aan op nauwkeurigheid en precisie van de stoten. Je richt je namelijk alleen op het bovenste gedeelte van het lichaam en niet het onderste. Benieuwd? Vraag dan direct een proefles aan bij jouw lokale club en kom er direct achter of het iets is voor jou of niet.

MEER TE WETEN KOMEN