Teamsporten

Teamsporten

Om te beslissen of je een bepaalde sport leuk vind en welke sport je wilt gaan beoefenen is het als eerst goed om te kijken of je voor een sport wilt gaan die je individueel uitoefent of een teamsport. Teamsporten zijn er in verschillende soorten en maten en om deze reden zullen we hieronder kort stilstaan bij een aantal van deze sporten. Hierdoor krijg jij direct inzichtelijk wat de mogelijkheden zijn voor het aanvragen van een proefles als het gaat om een teamsport.

thomas-serer-r-xKieMqL34-unsplash
macau-photo-agency-3DNSABYldko-unsplash
wan-san-yip-KbgCIJ0watM-unsplash

Volleybal

Bij vrouwen kiest een groot gedeelte voor volleybal. Volleybal is een balsport waarbij een net in het midden hangt en waarbij twee teams tegen elkaar strijden om de bal niet op de grond te laten komen. Volleybal is ook een vorm van teamsport. Elk team heeft namelijk vier spelers opgesteld staan in het veld en vervolgens nog een aantal spelers op de bank waarbij het mogelijk is om deze te wisselen. Deze sport is enorm leuk en uitdagend. Ben jij benieuwd? Vraag dan direct een proefles aan.

Hockey

Een andere grote sport in Nederland onder de vrouwen en steeds meer mannen is hockey. Hockey is namelijk een sport waarbij je in twee teams bij elkaar probeert te scoren. Hierbij heb je een bal en een stick. Je mag alleen met de stick de bal aanraken waardoor het een stuk complexer is. Daarnaast is de bal ook enorm klein waardoor je het lastig is om met de bal te dribbelen. Je mag immers alleen maar met de stok de bal aanraken. Benieuwd? Vraag dan direct een proefles aan bij jouw lokale sportvereniging.

Basketbal

Daarnaast is basketbal ook een sport dat steeds populairder wordt. Hierbij strijd je in twee teams tegen elkaar om de bal bij de tegenstander in het doel te gooien. Deze doel hangt aardig hoog waardoor het een complexe sport is. Ben jij benieuwd naar deze sport? Vraag dan direct een proefles aan en kom achter de unieke ervaring die deze sport biedt.

Rugby

Ben jij meer van een ruige sport waarbij je jouw lichaam wilt inzetten om het maximale eruit te halen? Dan is rugby wellicht wel iets voor jou. Dit is een extreem heftige sport waarbij je tegen elkaar aan moet beuken en de bal mag afpakken. Ben jij benieuwd naar deze sport? Kijk dan eerst wat filmpjes op het internet om vervolgens te beslissen of deze sport iets voor jou is.

MEER TE WETEN KOMEN