Balsporten

Balsporten

Balsporten zijn sporten die het meest gekozen worden als jongeren beginnen met sporten. Maar welke sporten kun je denken als je aan een balsport wilt meedoen? Dit zijn er enorm veel en om deze reden hebben we de populairste balsporten hieronder nader toegelicht zodat je jezelf hierover kunt inlezen. Ben jij benieuwd naar een van deze sporten? Dan is het aan te raden om bij jouw lokale sportvereniging te vragen naar de mogelijkheden voor het meedoen van een training. Hierdoor krijg jij direct inzichtelijk of de sport leuk is en of het iets voor je is. Mocht deze sport niets voor je zijn, dan weet je na de training direct dat je op zoek moet gaan naar een andere sport.

mohammad-saemian-zKv7HTHu-70-unsplash
valentin-balan-9BA0Kk7-nBY-unsplash
donnycocacola--3pxa1O1zoI-unsplash

Voetbal

Voetbal is de meest gekozen sport onder jongeren als het gaat om een balsport. Bij voetbal heb je twee teams van 11 spelers in het veld en nog wat spelers op de bank die als reserve dienen. De spelers in het veld moeten achter een bal aanrennen en vervolgens is het de bedoeling om deze bal in de tegenstanders doelpunt te scoren. Dit klinkt makkelijk, maar er staat natuurlijk ook nog een keeper in het doel die met zijn handen de bal mag tegenhouden. Daarnaast zul je in de praktijk merken dat het een stuk lastiger is dan je denkt. Dit komt omdat je aan de ene kant een goede conditie moet hebben terwijl je aan de andere kant ook behendig moet zijn met de bal. Je wilt wel met de voetbal langs een verdediger komen om vervolgens te kunnen scoren. Naast behendigheid en cognitie is het ook van belang dat je precisie hebt. Ben jij benieuwd naar voetbal? Neem dan direct contact op met een voetbalvereniging bij jou in de buurt om te kijken naar de mogelijkheden voor het meetrainen.

Basketball

Ben jij toch meer van het binnensporten met een bal? Dan kan het zo zijn dat basketbal wel een leuke sport is. Hierbij is het wel goed om te benoemen dat deze sport voornamelijk is ontwikkeld voor de langere mensen. Mocht jij nu klein zijn, is dit natuurlijk geen showstopper, maar het wordt wel lastiger om te scoren. Bij basketbal moet je namelijk met je handen de bal proberen in een doel te gooien. Deze doelen hangen in de lucht waardoor je een voordeel hebt als je langer bent. Benieuwd? Doe dan gratis een proeftraining mee en kijk of basketbal iets voor jou is.

MEER TE WETEN KOMEN